Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДВА ЮВІЛЕЇ РАЗОМ

31 серпня 2008 р.

Троїцькому храмові в с. Тростянець Ківерцівського деканату – 360 років. Світлина Данила ЗінкевичаТроїцький храм у селі Тростянець Ківерецького деканату добре відомий у нашому краї: він старовинний і в ньому є чудотворна ікона «Одигітрія». Нещодавно громада, яку очолює настоятель ієромонах Іов (Богуш), два дні святкувала дві дати: 360-ліття своєї церкви та 10-річчя з часу відновлення чудотворення її головної реліквії – Тростянецької ікони Божої Матері.

Тростянецька чудотворна ікона Божої Матері «Одигітрія»Із Ківерець хресним ходом повернувся до Тростянця образ Діви Марії з частками мощей віфлеємських младенців, який перебував у Покровському соборі районного центру з нагоди 1020-річчя хрещення Русі-України. Духовенство на чолі з деканом протоієреєм Олегом Ткачусем відслужило водосвятний молебень та молебень у храмовій каплиці «Божа гора», де постійно перебуває чудотворна ікона. До ківерцівської процесії приєдналися прочани, які крокували з Луцька щорічною паломницькою ходою на честь Тростянецької святині.

На ранок до храму прибули єпископ Луцький і Волинський Михаїл із кафедральним духовенством, багато священиків із місцевого та інших деканатів, численні миряни. Після Божественної Літургії, традиційної хресної ходи навколо церкви, було освячено каплицю в місцевому будинку престарілих.

31 серпня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо