Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕЛЯКЛИВА ЧЕРІДКА

1 вересня 2008 р.

Ще 1997 року в сільці Красноволя Ковельського районного деканату, де всього-на-всього 25 хат, було закладено камінь, щоб розпочати будівництво храму – одного на два села: це та поблизьке Городище. Проте згодом городищани звели свою Свято-Успенську церкву, але красновольці від бажання спорудити дім Божий таки не відмовилися. І ось у малесенькому селі, де майже всі жителі – пенсіонери, вже будується церква-каплиця, теж Успенська. Тож на Успіння Пресвятої Богородиці декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священик Василь Старевич і його брат священик Степан Старевич у супроводі хору з с. Мощена відправили тут Божественну Літургію, роздали духовну літературу. Отець Іван, окрім святкової проповіді, звернувся до парафіян зі словами підбадьорення, аби почату справу було завершено. Адже це непросто: за пенсії та пожертви виводити стіни хай невеликої, але повноцінної церквини. Того дня було знову зібрано пожертви. Зокрема, засновниця парафії Марія Рибачук-Никитюк офірувала чималу суму. Тож красновольська «черідка мала» не лякається труднощів і не має наміру пасувати. За їхніми молитвами й діями храм у селі таки буде.

01 вересня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо