Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЦЕ ОСОБЛИВИЙ НОМЕР!

21 листопада 2008 р.

Волинські єпархіальні відомостіЧергове, листопадово-грудневе число «Волинських єпархіальних відомостей» незвичайне вже тим, що відкривається статтею «Не відчай, а молитва», яка містить текст нового додаткового прохання на Літургії та в домашньому молитовному правилі. Єпископ Михаїл благословляє усім священнослужителям і мирянам єпархії молитися за швидке припинення світової кризи – фінансово-економічної та насамперед духовної.

З’явилася також нова рубрика – «Волинські ікони». Розповідається про образ Параскеви-П’ятниці 1749 року та про саму великомученицю.

Решта рубрик – традиційні, традиційно цікаві й матеріали. У рубриці «З церковного календаря» ідеться про Нестора Літописця  та про Введення в храм Пресвятої Богородиці. У «Відповіді богослова» ще раз роз’яснюється, що православне іконошанування – це не язичницьке поклоніння істуканам, тож ми не порушуємо Слова Божого. «Від Заповіді не відступаємо» – так зветься допис. У статті «...Не поле перейти», вміщеній у рубриці «Постаті», почитаєте життєпис отця Стефана Грушка, який служив на Божій ниві 63 роки.

«Жити – дорого, помирати – ще дорожче». Цей «непридуманий репортаж» містить не тільки факти непродуманості роботи деяких комунальних служб, а й позитивний досвід.

В «Азах Православ’я» надруковано матеріал «Як провести Пилипівку», адже Різдвяний піст уже ось-ось, тож заголовок говорить сам за себе.

Ну а на дитячій сторінці «Стежинка до храму» малеча та підлітки прочитють продовження євангельських оповідей («Єгипетське рабство») та оповідання «Про неслухняного Михася».

21 листопада 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо