Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Світлина місяця

КИЇВ. ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ

Священнослужителі Волинської єпархії після богослужіння на Володмирській гірці у Києві. Світлина Ярослава Близнюка

28 липня, у День хрещення Київської Русі-України, що цього року вдруге відзначається не тільки як церковне, а й як державне свято, до столиці прибуло багато молільників із Волинської єпархії. Попри численні перешкоди, що з різних надуманих приводів чинилися деякими представниками силових структур (про це докладніше в заяві прес-служби єпархії – ось тут), помолитися за Україну, її народ і владу до Києва приїхали більш як 260 священиків та понад 500 парафіян. Зіпсувати людям святковий і молитовний настрій не вдалося. Адже, як сказано в Божому Слові, «наша боротьба не проти крові і плоті, а проти ... духів злоби піднебесної» (Еф. 6:12). Тому архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священство й прості вірні взяли участь у Літургії, що відбулася в кафедральному Володимирському соборі, хресному ходу до пам’ятника рівноапостольному князеві Володимиру та молебні перед ним із піднесеними почуттями. На світлині Ярослава Близнюка – наше духовенство й ігуменя Марія після богослужіння на Володимирській гірці.

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 7–8 (68–69)

31 серпня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо