Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Радимо придбати

НІ – АБОРТАМ!

Брошура «Акафіст покаянний жінок, що загубили дітей в утробі своїй»

Валерія ЛЕСЮК

«Церква плаче за дітками, що померли в утробах матерів. Плаче за тими, хто не побачив сонячного світла, але найбільше – не побачив незгасного світла Христового. Церква оплакує гріх батьків, які загубили своїх ненароджених дітей, і промовляє разом зі Спасителем: „Прости їм, Господи, бо не відають, що творять...“». Така щира печаль за ненародженими діточками звучить у вступній частині до «Акафіста покаянного жінок, що загубили дітей в утробі своїй», виданого з благословіння Патріарха Філарета парафією Архістратига Михаїла в с. Пирогів Київського благочиння.

Книжечку розраховано на ширший загал читачів: «Матері й батьки! Не чиніть гріха вбивства своєї дитини!.. Чоловіки! Ваша чоловіча твердість, надійність, готовність до самопожертви як ні що інше потрібні жінці в цій ситуації... Лікарі! Не перетворюйтеся на серійних убивць!..»

Жінка, яка зробила цей жахливий крок, часто-густо після принизливого видалення плоду відчуває не заспокоєння, а навпаки – біль і розкаяння. Образ ненародженого немовляти постійно перед очима, нічні сни переходять у кошмари, туга за дитиною розкраює серце. Що робити? Де знайти відповідь? Хто зарадить? Ось на всі ці запитання можна отримати відповідь у цій брошурі. Також тут подано молитву до милосердного Господа про дітей, погублених в утробі, покаянну молитву, молитву вагітної жінки, яку спокушають думки про вчинення аборту, та ін.

Кожен, хто матиме у бібліотечці цей духовний скарб, зможе застерегти від необачного кроку своїх знайомих, друзів, колег – і самого себе.

Акафіст можна придбати в єпархіальному видавничому відділі «Ключі», церковних крамничках, а також храмах.

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 11–12 (72–73)

24 листопада 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо