Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Світлина місяця

Храм у Тростянці (світлина)

Храм у Тростянці (світлина)

У неділю перед Успінням Пресвятої Богородиці єпархія відзначила свято Тростянецької чудотворної ікони Богоматері «Одигітрія». Як і щороку, цьому передувало піше паломництво від Луцька в с. Тростянець Ківерецького деканату, у храм Святої Трійці, якому цьогоріч виповнилося 365 літ і де ця реліквія зберігається (на світлині Ігоря Сацика). Напередодні ввечері, 24 серпня, настоятель парафії протоієрей Сергій Ледвовк із вірянами зустрів тридцять п’ять прочан на околиці села.

25 серпня митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив у тростянецькій церкві святкову Відправу. З ним співслужили настоятель та інше духовенство. Радість торжества розділив сільський голова Валерій Ткачук.

Владика проповідував про чудодійні образи’. «Чому на одній території є ікони чудотворні, а на інших немає? Це залежить від того, як люблять люди Бога, як моляться до Нього, вірять Йому, спілкуються з Ним, як стараються жити по-християнськи... Тисячі людей прибігають до ікони, а зцілення отримують не всі. Чому? Бо недостатньо щира молитва і віра. Бо ми віримо й одночасно сумніваємося. Не Бог тут винний, а ми недосконалі», – наголосив високопреосвященний.

На завершення Божественної Літургії найбільших жертводавців відзначено архієрейськими благословенними грамотами.

30 вересня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо