Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Дитяча сторінка

ІСУС ХРИСТОС – НАШ СПАСИТЕЛЬ
(повчання)

Підготував священик Андрій РОТЧЕНКОВ,
директор Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку

Ісус Христос – наш Спаситель. Малюнок Ірини ДацюкЗ того часу як люди перестали слухатись Бога, вони втратили рай, вони втратили своє щастя. Адже коли людина грішить – вона страждає, тобто нещаслива.

Перші люди через свою неслухняність утратили можливість розмовляти з Богом і бути щасливими з Ним. Їхні нащадки, тобто люди, які народжувалися після них, теж були далекими від Бога.

Але Господь пообіцяв Адаму і Єві та всім їхнім нащадкам, що прийде Спаситель, Який врятує людей від їх гріхів, від їх неслухняності Богові та навчить їх бути щасливими.

Творець дуже любить нас, людей. Його не слухались перші люди, не слухаються і тепер, але, незважаючи на це, Він послав нам на землю Спасителя – Ісуса Христа.

Коли є гріх, є непослух – повинно бути покарання. Це справедливо. Щоб суворо не карати людей за їхній непослух, Спаситель узяв на Себе покарання за гріхи всіх людей землі: Він страждав, був розп’ятий на хресті й помер.

Саме тому, коли ми вчинили неправильно, вчинили зло – ми маємо право просити Господа вибачити нам, відвернути від нас Своє покарання. Бо це покарання поніс за нас Ісус Христос.

Але Бог тільки тоді прощає нам і не карає нас, коли ми щиро шкодуємо про свої погані вчинки, коли ми маємо твердий намір виправитися і всі свої зусилля докладаємо, щоб стати кращими. Тоді Всевишній вибачає нам заради покарання, яке перетерпів Ісус Христос.

Бог не лише прощає нам, але дає нам силу перемагати нашу неслухняність. Ця сила називається благодать. Коли ми отримуємо цю силу? Коли старанно молимося до Бога і просимо, щоб стати кращими, коли читаємо Божі книги, коли приймаємо Святе Причастя.

Коли ви ситі, тоді можете добре попрацювати, побігати, погратися. Їжа дає силу для нашого тіла. А Свята Їжа, яку дає нам священик у храмі, – Святе Причастя – дає силу для нашої душі. Силу слухатися батьків, більше молитися, не бути злими, не бути лінивими, а навпаки – бути люблячими, працьовитими і радісними.

Ісус Христос звільнив нас, але Сам при цьому постраждав. Будемо цінувати те, що Христос Своїми стражданнями заплатив за прощення наших гріхів, будемо очищати свої душі покаянням і прикрашати їх добрими вчинками.

Волин. єпарх. відом.– 2007.– № 4 (29)

25 квітня 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо