Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Дитяча сторінка

ЯКІ ВЧИНКИ ХОРОШІ?
(оповідання)

Підготував священик Андрій РОТЧЕНКОВ,
директор Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку

 

Списав задачу. Малюнки Богдана Тимца, 16 років, ЛуцькСписав задачу

Павлик прийшов до школи дуже стурбований. Удома він довго сидів над задачею і ніяк не міг розв’язати її. І прийшов до школи, щоб у когось списати її.

Прийшла Зіна. Вона добре вміла розв’язувати задачі. Павлик запитав у неї:

– Зіно, на скільки питань задача?

– На три, – відповіла Зіна. – А хіба ти не розв’язав?

– Не вийшла. Дай, Зіно, списати...

– Ой, Павлику, чому ж ти сам не хочеш працювати? – незадоволено запитала Зіна, але зошит усе-таки дала.

Павлик почав списувати. Списав одну дію, другу, перейшов до третьої.

У третій дії він помітив у Зіни помилку. Там, де треба було написати 23, – вона написала 32. У своєму зошиті Павлик написав правильно, а Зіні не сказав, що у неї помилка.

Учителька зібрала зошити на перевірку.

– У Павлика – одинадцять, – сказала вчителька. – Молодець, Павлику, добре попрацював над задачею. А в тебе, Зіно, – вісім. Помилку допустила.

Зіна зблідла. Вона подивилася на Павлика. Той почервонів і схилив голову над партою...

 

Терпеливий павучок. Малюнок Богдана Тимца, 16 років, ЛуцькТерпеливий павучок

Восьмирічна Тетянка любила допомагати мамі: то поливала квіти, то ходила в магазин, то бралася в’язати і шити. Але на кропітку роботу в неї не завжди вистачало терпіння. Якось вона сиділа в саду й шила своїй ляльці Каті плаття, та раптом вколола палець і з досади закинула шиття.

Після обіду вона спробувала продовжити своє заняття, але стібки виходили нерівними, нитки рвались і заплуталися так, що потрібне було велике терпіння, аби розплутати їх. А його в Тетянки не було. На очі дівчинки навернулися сльози, вона злилася і на ляльку, і на голку, і на плаття. Закинула його далеко в траву. Сердилася навіть на яблуньку, біля якої сиділа.

Коли сльози почали висихати, помітила на деревці павутинку – її старанно плів маленький павучок. У той час як Таня захоплено спостерігала за роботою павучка, подув вітер – і від тонкої павутинки залишились самі шматочки. Наляканий павучок втік на одну з гілок і, весь зіщулившись, сидів там доти, доки вітер ущух. А потім розпрямив лапки, повернувся на попереднє місце й знову почав тягти свою срібну нитку. Його рухи були швидкими та вправними, і перед очима дівчинки почав вимальовуватись дивний візерунок. Майстра нітрохи не засмучувало те, що сталося з його першою спробою.

Тетянка, задумалась над побаченим, розшукала закинуте шиття і взялася до роботи. Через деякий час, коли павучок довгими ніжками задоволено погладжував свій візерунок, плаття для ляльки теж було готове.

Волин. єпарх. відом.– 2007.– № 11 (36)

24 листопада 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо