Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Лист до редакції

БУТИ ЛЮДИНОЮ

Протоієрей Василь ШНЯК, рожищенський декан

Усім нам хочеться, щоб наша Україна була єдиною, могутньою державою, з єдиною українською Церквою. Одні вважають це справою наших найвищих церковних діячів. Інші чекають вирішення проблеми від уряду чи інтелігенції. На мій погляд, це велике бажання людей доброї волі може стати реальним лише на площині людяності. Починати потрібно з себе. Якщо я як священик Київського Патріархату буду людяний, якщо священик Московського Патріархату буде людяний, то ми зробимо один до одного дуже важливий крок, зробимо крок до Христа Бога, до єдності. Тому таке об’єднання нашого народу в одну державу, в одну Церкву треба починати від людяності.

Очі – дзеркало душі. Очі виявляють стан нашої душі. Вони бувають сумні та радісні, живі та мертві, то променіючи енергією, то показуючи, що втрачена остання надія. Колись довелося прочитати усмішку, подану до газети мамою п’ятилітньої доньки. Дитина сказала: «Мамо, я чула, що через очі можна побачити людську душу. Можна, я подивлюсь на твою душу?» – «Дивись», – усміхнулась мама. Дитина, побачивши в очах мами власне відображення, скрикнула: «Мамо, людська душа подібна до маленької дитини...»

Справді, Христос говорить: «Істинно, істинно кажу вам: як не будете, як діти, то не увійдете в Царство Небесне». Тому це ми повинні собі взяти до серця і пам’ятати, що це найцінніший, найкращий нам дар. Тому нехай нам Господь допоможе!

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 3 (16)

28 березня 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо