Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Лист до редакції

ВИЗНАЧАЙМОСЯ – «ЗА» ЖИТТЯ ЧИ «ПРОТИ»?

Юлія СПІРІНА,
завідувачка видавничого відділу єпархії «Ключі»

Визначаймося – «за» життя чи «проти»?«Збережи і захисти життя дитини» – таку назву мала акція духовного відродження України, яка тривала влітку. Її складова – збір підписів за законодавчу заборону абортів в Україні.

Якось у неділю поблизу Свято-Троїцького кафедрального собору ми пропонували парафіянам підписатися. Різні люди у нас є. І як лакмусовий папірець, проявляється їхнє християнство у реакції на заклик таким чином захистити життя ненароджених малюків.

Хтось, відсахуючись, проходить поспіхом повз столика, бо надто поспішає (стільки часу відстояв у церкві!). Хтось проціджує крізь зуби: «То мене не стосується» і йде неквапом далі. Ще один просторікує: «Ось коли держава створить умови, даватиме житло молодим, тоді вже...» Хтось категорично відкидає саму ідею заборони: бо ж, мовляв, будуть підпільно робити і будуть калічитися. А інші полемізують на тему свободи жінки робити чи не робити аборт.

Із тих, хто підходить до столика, дехто жваво погоджується, наводячи власні приклади, як старша уже пані: «Я народила трьох дітей за чотири роки. Важко було, і недосипала, і недоїдала, але виростила, слава Богу! Найменшому тепер сорок – і тішуся тими дітьми, і онуків маю. Нехай молоді не роблять тих абортів! Де підписувати?»

Однак найбільше – мовчазних жінок, важкі зітхання яких красномовніші за будь-які слова: «Я робила це, я маю гріх, несу свій хрест. Прости мене, Господи!!! І якщо хоч одна дитинка буде жити завдяки моєму підпису, – Господи, може, Ти простиш мене...» Їхні очі мовчки волають про прощення і хочуть застерегти інших – тих, кому ще не пояснили, не розказали, кому ще не пече і не болить біль матері, яка вбила свою дитину...

Бажаєте, щоб Вашого листа опублікували У «Волинських єпархіальних відомостях»? Якщо у Вас є коментарі з приводу статей або думки, якими Ви прагнете поділитися з читачами, – надсилайте їх до редакції (Градний узвіз, 1, Луцьк, 43025). Будь ласка, зазначайте Ваше ім’я, прізвище, місце мешкання, а також телефон. Листи можуть редагуватися, скорочуватися.

Волин. єпарх. відом.– 2008.– № 08–09 (45–46)

23 вересня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо