Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИКОЛАЇВСЬКІ НОВИНИ

30 грудня 2008 р.

У день молитовного спомину святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, єпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав Свято-Миколаївський храм обласного центру. У співслужінні з канцлером єпархії протоієреєм Миколою Цапом, обласним і міським деканом протоієреєм Іваном Семенюком, настоятелем парафії протоієреєм Миколою Гоєм владика відправив Божественну Літургію. У проповіді преосвященний нагадав, що нинішня світова криза є насамперед кризою духовною, а не фінансово-економічною, і що за молитвами святителя Миколая, до якого ми сьогодні молимося, може оздоровитись і духовне життя, і матеріальне.

Того ж дня старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний з іншими панотцями відправив Службу Божу у Волинському територіальному дитячому медичному об’єднанні, привітав діток зі святом і побажав їм найбільшого дарунку з Небес – доброго здоров’я. Отець Олександр був бажаним гостем на Миколая і в обласній громадській організації «Українське реєстрове козацтво». Зустріч відбувалась у Волинському інституті розвитку людини Міжнародного університету «Україна». Душпастир привітав козаків зі святом і закликав цих аматорів історичної реконструкції наслідувати давніх українських лицарів у відданості Православ’ю. Вони ж обрали о. Олександра своїм капеланом.

Традиційно на цей празник у багатьох парафіях відбуваються добродійні заходи. Наприклад, настоятель Миколаївської громади Луцького районного деканату (с. Городище-1) священик Богдан Лисак після Служби Божої й акафіста чудотворцеві Миколаю відвідав разом із депутатом місцевої ради Миколою Левчуком дитячий садок у сусідньому с. Баїв, привітав малюків і вихователів, роздав дітворі подарунки.

30 грудня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо