Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЮВІЛЕЙНЕ ЧИСЛО: УСЕ ДОБІРНЕ

3 січня 2009 р.

Волинські єпархіальні відомостіУ 50-му номері «Волинських єпархіальних відомостей», як завжди, ми розмістили публікації «різних жанрів, окрім нудного».

Знавці іконопису Лариса Обухович і Тетяна Єлісєєва розповідають про особливості образа «Різдво Христове» XVIII ст., що зберігається в Музеї волинської ікони: як наш маляр «українізував» євангельський сюжет.

Віктор Гребенюк у матеріалі «...В человіціх благоволеніє» нагадує про духовний зміст свята народження Спасителя.

Цей же автор у рубриці «З церковного календаря» повідує про Василія Великого, бо ж хутко вже «другий празник – святого Василя». Тепер, вітаючи Василів із днем ангела, ви знатимете й про життя того угодника, на честь якого названо стількох ваших родичів і знайомих.

Що робити із сакральними речами, що вже непридатні для використання, –закіптюженими іконами, потріпаними молитовниками тощо? Протоієрей Василь Клочак відповідає у дописі «Святощі – завжди святощі» (рубрика «Відповідь богослова»), як поводитися по-церковному з церковними предметами.

«Усім робімо добро, а найбільш одновірним!» – сказано в Біблії. Як опікувався Київський Патріархат дітьми із Грузії, розповідає Андрій Гнатюк у статті «Грузія так близько».

«Який рік, християни?» – запитує протоієрей Михайло Бучак. Бо ж не всі знають, чому новий рік починається 1 січня, звідки взявся звичай новорічних гульбищ і як у цей час мають поводитися православні.

І наостанок: цей ювілейний номер «Волинських єпархіальних відомостей» містить кольоровий церковний календар. Він особливий: у ньому зроблено наголос на святинях наших краян. Тепер читачі знатимуть, коли день особливого вшанування Волинської ікони Богоматері, коли – Тростянецької, коли Собор холмських святих тощо.

03 січня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо