Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗНОВУ СВІЖЕ ЧИСЛО!

11 лютого 2009 р.

Газета «Волинські єпархіальні відомості»Лютневий номер «Волинських єпархіальних відомостей» розпочинається репортажем Андрія Гнатюка «Від Волині – до Придніпров’я» про висвяту архімандрита Марка (Левківа) – колишнього ігумена жидичинського монастиря – на єпископа Кіровоградського і Голованівського.

Торік Помісний собор нашої Церкви приєднав до лику святих чотирьох нових угодників Божих. 26 лютого вперше відзначаємо день спомину одного з них, нашого краянина, – благовірного князя Константина Острозького. Його життя – добрий приклад для кожного з нас, особливо для людей небідних. Про це пише ведучий рубрики «З церковного календаря» Віктор Гребенюк.

У рубриці «Волинські ікони» Лариса Обухович розповідає про образ святителя Феодосія Чернігівського, наводячи цікаві факти з його житія.

Одні священики закликають приступати до Сповіді й Причастя часто, інші, покликаючись на «недостойність», – заперечують таку потребу. Протоієрей Михайло Бучак відповідає на лист нашого читача з цього приводу матеріалом під промовистою назвою: «Частіше. Якомога частіше».

Інший лист від читачів розповідає про священика Никифора Олійчука: цей душпастир служив у с. Милятин майже тридцять п’ять дуже тяжких літ. «Заслужив на вічну пам’ять» – під таким заголовком уміщено цей допис.

Останніми роками до традиційних «наших» язичницьких свят-пережитків додалися ще й західні: хеловін і так званий день святого Валентина. Крамарям це добра нагода «втюхати залежалий товар», охочим до хмільного – повеселитися на «нормальній паляні». А як має чинити православна юнь? Про це «крик душі» ієромонаха Константина (Марченка) під назвою «Ти молодий? То чи не про тебе це?»

А ось розповідь, яку передав редакції протоієрей Андрій Сидор, про воєнні роки «Стрітенська свічка 1944-го». У той день в горохівській церкві з вівтаря до громади вийшли не священнослужителі, а... озброєні есесівці. Що ж було далі? Читайте, це повчально.

І нарешті остання сторінка. Тут з-поміж інших матеріалів привертає увагу публікація «Іди, іди, не бійся» – про невеличкий порадник для християн-початківців «Перші кроки до храму», що тільки-но вийшов друком у єпархіальному видавництві «Ключі». Втім, він знадобиться і для православних «зі стажем».

11 лютого 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо