Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НА СИНОДІ

28 лютого 2009 р.

Засідання Священного Синоду УПЦ КП. Світлина з сайта Cerkva.infoАрхієпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду (владика є тимчасовим членом цього органу управління Церкви протягом 2009 року), який проходив у Києві під головуванням Патріарха Філарета.

Офіційний сайт УПЦ КП Cerkva.info повідомляє, що ієрархи розглянули й прийняли рішення з різних питань церковного життя. Зокрема, було вирішено урочисто відзначити у цьому році 300-річчя упокоєння святителя Димитрія Ростовського (українця за походженням, автора відомого багатотомного видання «Житія святих») та гетьмана Івана Мазепи (жертводавця, фундатора й будівничого багатьох українських храмів і монастирів). Також Синод вкотре закликав Московський Патріархат припинити практику так званого повторного хрещення, яку в цій Церкві вживають щодо охрещених у Патріархаті Київському, оскільки «ця практика є грубим порушенням Священного Писання, Символу віри, догматів і канонів Православної Церкви та не має під собою жодних історичних і богословських підстав».

28 лютого 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо