Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХРИСТИЯНСЬКЕ ВЧЕННЯ – У ШКІЛЬНІ СТІНИ

Урок християнської етики в луцькій ЗОШ № 17. Світлина з архіву Наталії РотченковоїУчора у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти (ВІППО) відбулося третє засідання робочої групи для вивчення шляхів забезпечення кваліфікованого викладання у навчальних закладах курсу «Основи християнської етики». Темою цього засідання було обговорення підручника з цього предмету для шестикласників та робочого зошита до нього. У зацікавленій розмові взяли участь учителька Луцької загальноосвітньої школи № 22 Оксана Гаврисюк – співавторка цієї книги, представники всіх конфесій, які входять до Волинської ради Церков (ВРЦ), управління освіти і науки облдержадміністрації та ВІППО, а також голова громадського об’єднання «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк. Київський Патріархат на зустрічі представляв священик Андрій Ротченков, директор Центру християнського виховання дітей і молоді.

Свого часу представники ВРЦ одержали пробний варіант підручника, зробили чимало зауважень, які було в основному враховано. Але тепер учасників зібрання непокоять інші, дотичні питання. Тож вони уклали звернення до Міністерства освіти і науки України, у якому наголосили на необхідності переведення основ християнської етики з необов’язкової (на бажання батьків) складової навчального процесу в обов’язкову, на потребі належного кадрового забезпечення цієї дисципліни, на єднанні сім’ї зі школою у справі християнського виховання.

Треба сказати, що грошей на видрукування підручників із християнської етики у держави нема. Тираж підручника для п’ятикласників було виготовлено коштами Київського Патріархату за розпорядженням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Таким чином їх на Волині є по два примірники на кожну школу та для кожного вихованця шкіл-інтернатів. Для виготовлення ж підручника шестикласникам поки що нема і таких коштів.

09 квітня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо