Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИНУЛЕ – БЛИЗЬКО

Іваничівське духовенство відправляє панахиду в урочищі Прощаниця. Світлина Тетяни Мельничук

У день пам’яті перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця в урочищі Прощаниця у Завидівському лісі на Іваничівщині декан протоієрей Ярослав Мельничук з духовенством району відслужив панахиду за полеглими козаками та повстанцями. Козаки загинули тут від рук поляків, а вояки УПА прощались один з одним на цьому місці, бо не знали, чи повернуться з бою. Влітку 1943-го після сутички з німцями тут поховано 47 повстанців та мешканців навколишніх сіл, що загинули в каральній акції окупантів. До радянських часів у цьому урочищі було побудовано капличку, на свято Весняного Миколая відправляли панахиду. Після осені 1939 року все це було зруйновано, але останніми роками відновлено.

Протоієрей Василь Мельничук повідомив єпархіальній прес-службі, що багато молоді, людей старшого віку з різних районів, зокрема колишніх учасників Української повстанської армії, прибуло, аби віддати шану полеглим воїнам. Отець Ярослав привітав усіх зі святом і зауважив: «Сьогодні у сивочолих ветеранів в очах і радість, і жаль. Радість, бо мають те, за що боролись, – незалежну Україну. Сум тому, що багато їхніх побратимів лежать у сирій землі. Але душі їхні сьогодні радіють разом з нами за щиру молитву і пам’ять про них».

25 травня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо