Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗАСІДАННЯ ВОЛИНСЬКОЇ РАДИ ЦЕРКОВ

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося чергове засідання Волинської ради Церков (ВРЦ) за участю представників релігійних організацій, голови адміністрації Миколи Романюка, радника голови облради Володимира Банади, начальників управлінь облдержадміністрації, представників громадськості та ЗМІ. З благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла нашу Церкву представляв прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко.

На зібранні було порушено низку важливих питань і прийнято відповідні рішення. Зокрема, ВРЦ вирішила знову надіслати звернення до органів влади щодо заборони абортів в Україні. Цього разу – до робочої групи Міністерства охорони здоров’я з розробки та запровадження в Україні нормативно-правових, методичних, психологічних засад консультування жінок, які вирішують питання про переривання вагітності. Раніше документ подібного змісту було адресовано Президенту Вікторові Ющенку, Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко, Голові Верховної Ради Володимирові Литвину, але відреагував на нього – правда, лише інформативно – профільний комітет парламенту. Також ухвалено, що 1 червня 2009 року за сприяння обласної влади громадська організація «Християнський рух за життя» (голова Антоніна Євтодюк) спільно з Волинською радою Церков проведе в центрі Луцька антиабортну акцію «Збережи і захисти життя дитини».

Заслухавши єпископа Римсько-Католицької Церкви Маркіяна Трофим’яка, який розповів про проблеми перебування в нашій країні іноземних священнослужителів і ченців, Рада підтримала звернення до вищих органів влади України щодо вирішення цих питань. Було погоджено, що разом із тим робоча група ВРЦ опрацює і питання спрощення механізму виїзду українських священнослужителів за кордон.

Під час засідання представники Церков підписали також звернення до уряду та Національної комісії регулювання електроенергетики України про встановлення тарифів за газ для релігійних організацій на рівні тарифів, передбачених для населення. Адже нині церковні спільноти розраховуються за паливо, як комерційні структури.

Рада Церков знову обговорила викладання християнської етики у волинських школах, ще раз звернулася до органів місцевого самоврядування із закликом заборонити роботу базарів та критих ринків у неділі, не допускати проведення в ці дні екзаменів, олімпіад, а в часі Великого посту – розважальних заходів і звітних концертів.

26 травня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо