Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У НОВОУКРАЇНЦІ ВСЕ ПО-НОВОМУ

Освячення фундаменту майбутнього храму в с. Новоукраїнка Маневицького деканату. Світлина Данила Зінкевича

Торік десь у цю пору ми вже писали про село Новоукраїнку (історична назва Бугаї) – маленьке, щось на п’ятдесят дворів, сільце в Маневицькому деканаті. Тоді було освячено хреста на місці майбутнього храму. Згадували ми в тій публікації й про те, що відсутність Божого дому була причиною малого зацікавлення селян релігійними справами.

Ось минув рік – і в Новоукраїнці все по-новому. Бо якщо тоді її мешканці тільки мріяли про храм, то тепер мають не лише тимчасову каплицю, а й фундамент повноцінної церкви. Якщо раніше мало знали про Православ’я, то нині стараннями настоятеля священика Андрія Закидальського (маневицького декана) місцева Юріївська громада, як мовиться в Діяннях святих апостолів, у вірі живе, рухається й існує.

А ще велика новина сталася тут 31 травня: уперше за всю історію села сюди прибув православний владика. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив підмурівки майбутнього храму, заклав у них пам’ятну капсулу та, відслуживши молебень зі священиками цього та інших районів нашої, а також Рівненської єпархій, звернувся до всіх присутніх із напутніми словами. Село має майбутнє, коли в ньому діє церква – як осереддя всього доброго, що в селі відбувається. Тут його душа, тут його пам’ять. Бо сюди ви приноситемете свої радощі й біди, тут віками споминатимуть вас як жертводавців святого храму цього. Не будуть марними ваші старання, бо так ви будуєте не тільки храм вашого села, а й вічний храм ваших душ, – сказав високопреосвященний.

02 червня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо