Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДОБРЕ ЗАКІНЧЕННЯ, ДОБРИЙ ПОЧАТОК

Рясне благословення луцьким випускникам. Світлина прот. Віталія Собка

Нині в православних церквах – чимало молоді, але цими днями юних облич у храмах було особливо багато. Адже останніми роками встановилась традиція: одержавши атестати, випускники середніх навчальних закладів спершу йдуть у церкву подякувати Богові за здобуту освіту, отримати благословіння перед тим як розпочати новий життєвий етап.

Цього року 1675 лучан закінчили навчання у школах. Найкращі з них – медалісти, лідери учнівського самоврядування, переможці різноманітних олімпіад – зібралися 26 червня в народному домі «Просвіта». З поміж інших їх привітав та благословив на доросле життя архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Того ж дня владика, декан Свято-Троїцького кафдерального собору протоієрей Микола Нецкар, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, інші священнослужителі відслужили численні подячні молебні. Адже до головного храму Волині прийшли випускники п’ятнадцяти середніх навчальних закладів.

«Ви – обрані Господом, – звернувся до них високопреосвященний. – Обрані тому, що народилися вже в незалежній Україні, обрані тому, що належите до нового покоління православних. Але це обрання маєте постійно підкріплюювати наполегливою працею над собою, насамперед над своїми духовними рисами».

У Миколаївському і Юріївському храмах обласного центру того дня такі ж молебні було звершено за випускників ще чотирьох середніх навчальних закладів.

Іваничівські випускники. Світлина Тетяни Мельничук26 та 27 липня, як повідомив прес-службу єпархії протоієрей Василь Мельничук, у храмі Казанської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці селища Іваничі було відслужено подячні молебні за випускників гімназії № 1 та ЗОШ № 2. Богослужіння очолив настоятель протоієрей Андрій Мельничук, він виголосив напутнє слово. Кожному було вручено пам’ятні образки.

Варто наголосити, що нині на цих молебнях було куди більше випускників і їхніх рідних, аніж минулими роками. Хочеться сподіватися, що вони й надалі будуть постійними молільниками у наших храмах.

29 червня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо