Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень.

У цьому святкуванні волиняни як завжди проявили себе досить активно. Крім архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, до Києва прибули канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, усі декани. Усього в хресному ході київськими вулицями взяло участь близько 250 наших священнослужителів та понад 1 300 вірних.

Така велика кількість духовенства і мирян цього дня у столиці пов’язана не тільки з відзначенням свят Володимира Великого та Хрещення Руси-України. Як відомо, в Україні перебуває Московський Патріарх Кирил, який твердо переконаний, що Київський Патріархат – невелика група маргіналів, яка існує тільки тому, що її підтримує місцева влада і ЗМІ. Після святкування 28 липня можна сподіватися, що Предстоятель РПЦ змінить свою хибну думку.

30 липня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо