Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ГАРЯЧИЙ МІСЯЦЬ СЕРПЕНЬ

Газета «Волинські єпархіальні відомості»Цими днями виходить серпневе число «Волинських єпархіальних відомостей», головна стаття в якому порушує по-літньому жарку тему.

Розігрів українську релігійну атмосферу, що вже перестала бути такою спекотною, приїзд у нашу країну Патріарха Московського Кирила. Побував він і в нашій єпархії. Як зустріли Первоієрарха РПЦ волиняни, зокрема вірні Київського Патріархату, читайте у статті протоієрея Віталія Собка «Зворотній ефект».

У популярній рубриці «З церковного календаря» – коротка розповідь про Холмську чудотворну ікону Богородиці, день ушанування якої випадає на 21 вересня, і звернення до читачів, з якими сталося чудо від цієї реліквії, поділитися цим із редакцією газети.

У не менш читабельній рубриці «Волинські ікони», яку веде Лариса Обухович, цього разу йдеться про давній образ «Пророк Ілля» із с. Тур на Ратнівщині.

Цікаве і несподіване запитання надійшло до редакції: чому б «у наш просвічений вік» не перейти до причастя одноразовими ложечками, адже так було б куди гігієнічніше? У дописі «Антиінфекція» кандидат богословських наук Василь Лозовицький робить історичний екскурс і виясняє суть цього питання.

Дітвора, яка чекає сторінку «Стежинка до храму», цього разу прочитає оповідь зі священної історії «Вихід із Єгипту» і оповідку «Панько-пастух» на слова зі Святого Письма «Носіть тягарі один одного».

Видавничий віділ «Ключі» нашої єпархії видав нові пом’яники. Чим вони особливі і чому їх потрібно мати кожному, хто живе церковним життям? Про це у рубриці «Радимо придбати».

І насамкінець – лист священика Михайла Мельничука «Берімо приклад і гуртуймось» до Дня Незалежності. Автор радить усім православним українцям переймати досвід церковного і національного єднання з поляків і з росіян. «...Необхідно врахувати історичний досвід, християнські традиції сусідніх держав», – пише отець Михайло.

Як і завжди, у номері – насичена хроніка єпархіального життя, документи та інші матеріали.

10 серпня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо