Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СВЯЩЕНИК З ВОЛИНІ ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

4 квітня 2006 р.

У Міжрегіональній академії управління персоналом, що в Києві, відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Православні духовні цінності в умовах глобалізму», яку окрім вищезгаданого закладу ораганізували Міжнародна кадрова академія, Київська духовна академія (УПЦ МП), Інститут філософії НАН України, Центр пам’яткознавства НАН України, Конфедерація недержавних вищих закладів освіти. Конференція зібрала провідних науковців, духовенство, дипломатів, працівників освітніх та культурних установ України, Білорусі, Вірменії, Грузії, Македонії, Молдови, Польщі, Румунії, Сербії та Чорногорії.

Київський Патріархат представили голова синодального управління у справах молоді ігумен Федір (Бубнюк) (випускник Волинської духовної семінарії), з доповіддю «Православна молодь та проблеми духовного життя» та капелан і викладач Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич з доповіддю «Соціальна проблема в українському Православ’ї».

Учасники конференції обговорили проблеми відродження православних духовних цінностей, їх роль у сучасних українських та світових суспільно-політичних процесах, формування духовно-моральної культури особистості, новітні тенденції розвитку соціального служіння Православ’я.

На прохання єпархіальної прес-служби отець Віктор Михалевич поділився своїми враженнями про науковий захід. Він позитивно оцінює конференцію, яка сприятиме розвиткові Православ’я в Україні. Також священик дуже задоволений діяльністю Міжрегіональної академії управління персоналом, яка чи не єдина з науково-освітніх закладів вищого рівня серйозно піклується про утвердження духовних цінностей в українському суспільстві.

Поряд із позитивним сприйняттям плідної роботи заходу отець Віктор негативно вражений виступом викладача Київської духовної академії, кандидата Богослів’я, священика Діонісія Мартишина та інших окремих представників Московського Патріархату. «Доповіді московського духовенства образно можна охарактеризувати як оди Російській Православній Церкві, яка буцім то єдина в світі насправді християнська, і що повноцінними людьми й християнами є лише ті, хто належить до Московського Патріархату. – стверджує протоієрей Віктор. – Представники МП, виголошуючи доповіді про проблеми сучасного Православ’я, пропонують різноманітні методи зросійщення України посередництвом Московської Церкви та боротьби з "проблемою так званого Київського Патріархату". Цілком серйозно вони стверджують, що правильний шлях лише проросійський, а європейський – це ледь не прихильність до сатанізму».

Дуже вразив отця Віктора і той факт, що священнослужителі Московського Патріархату виступали принципово російською мовою, хоча конференція велася українською. А коли вони хотіли про щось зіронізувати або викривити, то переходили на українську. З цього закономірно можна зробити висновок, що українська мова їм потрібна як інструмент реалізації бажання когось або щось висміяти.

Звернув увагу волинський священик і на те, що значна частина українських науковців лише приблизно, а інколи й спотворено уявляє собі Православ’я. Наприклад, деякі авторитетні мужі науки твердили, що воно бере свої корені з язичництва, походить з РУНВіри.

«Хотілося б, щоб наукові конференції щодо Православ’я зближували прихильників різних конфесій, щоб сприяли вирішенню проблем чи конфліктів, а не, навпаки, їх загостренню», – підкреслив отець Віктор.

04 квітня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо