Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВІЗИТАЦІЯ ДО КОВЕЛЬЧАН

Храмове свято парафії Великомученика Димитрія Солунського в Ковелі. Світлина Данила Зінкевича

У день спомину великомученика Димитрія Солунського архієпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав Свято-Димитрівську парафію у Ковелі. У співслужінні з міським і районним деканами протоієреями Анатолієм Александруком й Іваном Бонисом, багатьма іншими священнослужителями, владика відправив Божественну Літургію і хресний хід навколо собору. У проповіді високопреосвященний зазначив, що всі члени кожної громади, назвавши свій Божий дім ім’ям певного угодника, повинні вивчати його житіє та все життя надихатися ним. Біографія Димитрія Солунського є чудовим прикладом для такого натхнення. Багато храмів нині збудовано, крім тих, що діяли досі. Але церкви будуть лише цегляними стінами, доки ми повсякчас не наповнюватимемо їх молитвами і благочестивими справами.

Архієрей відвідав також Благовіщенський собор цього міста, де триває реконструкція, і теж архієрейським словом підбадьорив дух цієї парафії і її настоятеля протоієрея Василя Мичка.

У час, коли в місті, як і всюди по Україні, триває неврозна обстановка, спричинена епідемією грипу, приїзд владики ковельчани сприйняли з радістю і полегшенням. Ця візитація була дуже доречною саме в цей час.

10 листопада 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо