Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ЧАТІ З ВЛАДИКОЮ!?

Чат-конференція з архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. Світлина протоієрея Віталія Собка

Сьогодні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл уперше взяв участь у чат-конференції на провідному в нашому краї електронному ресурсі «Волинські новини» – www.volynnews.com. Спілкування тривало понад дві години, архієрей відповів на 83 запитання (найбільше з усіх чат-конференцій на «Волинських новинах»). Запити стосувалися внутрішньоцерковного життя, міжправославних стосунків, стосунків з іншими християнськими конфесіями, проблем євангелізаційної місії священнослужителів, особистого життя владики тощо. За тональністю запитань, їхнім змістом було видно, що у переважній більшості ставили їх люди хоч і небайдужі, але маловоцерковлені, які знають про Церкву прихапцем, дуже приблизно, часто у вигляді, перекрученому сучасними світськими ЗМІ та позахристиянськими рухами.

Але запитували й практикуючі християни, яким була важлива думка православного єпископа з питань, що їх турбують. Наприклад: «А через інтернет можна брати благословіння?» Відповідь: «Благословіння – це духовна дія священнослужителя, його можна брати через різні засоби спілкування. Приміром, через листи чи мобільне спілкування». На питання «Як привчити дитину ходити до церкви і вести себе чемно? Мені соромно знаходитися в храмі, коли мій маленький син кричить і бешкетує...», владика відповів, що дітей привчають через любов до них і церкви та власним прикладом. Коли ж дитина занадто капризує, то треба на деякий час вийти з храму і заспокоїти її.

Хоча запитання були не раз гострі, провокаційні, навіть розв’язні, владика проявляв витримку, компетентність, дотепність, стислість, а часами й почуття гумору. Звісно, формат спілкування не дозволяє відповідати на кожен запит повно, як би хотілося співрозмовникам.

27 листопада 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо