Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СТРАСНИЙ ХРЕСНИЙ ХІД

Загальноміський Страсний хресний хід у Луцьку

2 квітня у Луцьку відбудеться загальноміський Страсний хресний хід – богослужіння з 12-ма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа. Щороку у Страсну п’ятницю в обласному центрі проводять таку ходу, але цьогоріч уперше процесія нестиме ковчежець із частинкою того хреста, на якому було розп’ято Месію. Цю велику святиню передав нашій Церкві благодійник, який попросив не зазначати його ім’я.

Зі Святого Передання про хрест Господній відомо, що за дорученням рівноапостольного царя Константина та стараннями його благочестивої матері рівноапостольної Єлени в Єрусалимі, на Голгофі, у IV ст. було віднайдено три хрести. Коли їх прикладали до померлого, змогли визначити, на якому саме розп’яли Ісуса: від одного з них покійник ожив, тобто той хрест дав життя, і його назвали животворчим. Відтоді святиня маленькими частинками розійшлася по всьому світу.

Ходу очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, який, символічно повторюючи страждальну дорогу Спасителя, нестиме великий хрест. Із владикою співслужитиме духовенство кафедрального собору Святої Трійці, луцького міського деканату, капелани обласного центру, візьмуть участь ченці й черниці місцевих монастирів, викладачі й вихованці Волинської духовної семінарії.

Страсний хресний хід розпочнеться об 11.30 від Замкового чоловічого монастиря Архангелів, пройде вулицями Кафедральною, Братковського, Лесі Українки до Троїцького собору, де після цієї відправи служитимуть Вечірню з винесенням плащаниці.

30 березня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо