Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«НЕХАЙ БУДЕ ПО СЛОВУ ТВОЄМУ»

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує нижній храм Благовіщенського собору в Ковелі. Світлина Юрія Павлюка

7 квітня, коли в соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Ковеля відзначають престольний празник, тут відбулось урочисте освячення нижнього храму. Цікава деталь: при відбудові цього Божого дому, який було вщент зруйновано за радянських часів, віднайшли фундамент давньої церкви. Цю знахідку, уже як історично-духовну цінність, залишили недоторканною під склом у нижньому храмі.

Божественну Літургію очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили міський декан протоієрей Анатолій Александрук, районний декан протоієрей Іван Бонис, настоятель собору протоієрей Василь Мичко та інше духовенство.

Владика виголосив проповідь, у якій зазначив: Благовіщення Пресвятої Богородиці – це свято, що є провісником народження Ісуса Христа, Який Своїми стражданнями та смертю викупив нас від гріха. Почувши радісну звістку від архангела Гавриїла, Діва Марія спочатку дивується, однак, не сперечаючись, з покірністю промовляє: «Нехай буде по слову твоєму». Зі смиренням приймає благовістя й виконує те, що благословляє Їй Бог. Тому, звертаючись найперше до жінок, архіпастир наголосив на найвищому служінні жінки, як про це сказано у Святому Письмі: ”жінка ... спасеться через народження дітей, якщо буде у вірі й любові та в святості з цнотою“. Тож не варто змагатись з чоловіками у силі, – підкреслив архієрей, – жінці потрібно залишатися просто жінкою: виховувати дітей, берегти домашнє вогнище й дотримуватися Заповідей Божих. Найважливіше – бути смиренними за прикладом Богородиці. Ось саме та місія жінки, яка покладена їй Богом».

Після Літургії о. Василя було нагорджено хрестом із прикрасами, а найактивніших меценатів Анатолія Ципящука й Олександра Синьчука – орденами Юрія Переможця.

Насамкінець пройшов хресний хід навколо храму з іконою святої великомучениці Варвари. Коло могили попереднього настоятеля протоієрея Петра Левочка, який трагічно загинув 5 років тому, відслужили заупокійну літію.

08 квітня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо