Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СПРАВА НЕ В МАКОВІ

Свято Винесення хреста Господнього в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії
Сьогодні Церква відзначає Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, свято Семи мучеників Маккавеєвих і їхніх матері Соломонії та учителя Єлеазара, розпочинає Успінський піст. Саме цього дня, за переданням, у 988 році було охрещено киян.

На цей празник до кафедрального Свято-Троїцького собору прийшло, здається, пів-Луцька. Серед парафіян був і міський голова Богдан Шиба.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл після Божественної Літургії промовив проповідь, у якій нагадав історію цього торжества, пов’язавши її з сьогоденням. «Не багато храмів України має частку того Хреста, на котрому був розп’ятий Спаситель. Ми ж – маємо (святиня постійно зберігається в Катериненській церкві Василівського монастиря, що в одному комплексі з Троїцьким собором). Але ми цим не хвалимось; це нас лише спонукає до палкішої молитви. Чуємо звідусіль про тяжкі наслідки спекотного літа і знаємо, що це – кара Господня за гріхи людські. Пожежі й посуха Волинь обминають, проте ми не хизуємось якоюсь більшою своєю святістю, а примножуємо любов до ближніх. Ми ще, можливо, такими не є, але прагнемо бути. Стримуймо свій гнів, гасімо в собі ненависть, каймося у своїх провинах, виходьмо з храму не в гордощах, що, бачте, мак посвятили, а так, як виходив із храму митар: зі словами “Боже, прости мене, грішного”. Саме таке свято буде корисне для душі кожного з нас», – сказав високопреосвященний.
14 серпня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо