Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НОМЕР ПРОСИТЬСЯ ДО РУК

Газета «Волинські єпархіальні відомості»
Вийшло вересневе число «Волинських єпархіальних відомостей», у якому кожен зможе знайти для себе багато цікавої та вичерпної інформації.

Зокрема, рубрика «З церковного календаря» знайомить зі значенням та історією походження свята Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього.

Коли насправді охрещено Русь? Про це в статті Віктора Гребенюка «1150 років хрещення Русі».

Нерідко доводиться чути, що Православ’я начебто занадто суворе у вимогах до статевого життя: осуджує дошлюбні інтимні стосунки, сімейне співжиття без Вінчання тощо. Що ж із цього приводу говорить Церква? На це запитання дає відповідь протоієрей Віктор Михалевич у рубриці «Ази Православ’я».

Чому одні ікони називають чудотворними, а інші – ні? У рубриці «Відповідь богослова» можна віднайти роз’яснення кандидата богословських наук Василя Лозовицького.

Цей номер ознайомлює також із образом «Святий Михаїл, митрополит Київський», датованим поч. XX ст. Про святиню розповідає художниця-реставраторка обласного краєзнавчого музею Лариса Обухович.

Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап у публікації «Слава і руйновище» оповідає читачам історію виникнення української святині XV ст. – Загорівського чоловічого монастиря.

У рубриці «Будьмо пильні!» протоієрей Михайло Бучак застерігає усіх не звертатися до так званих цілителів, бо багато з них – не від Бога. Навпаки, охочих до такої авантюри закликає просити допомоги лише у Творця.

Якщо читача цікавить православне тлумачення Святого Писання, а також питання створення Всесвіту, походження дня і ночі, неба і суші, варто звернути увагу на продовження циклу «Пізнаємо Біблію» – статтю священика Миколи Лесюка «Третій день».

До кінця жовтня у Волинському музеї ікони діятиме виставка «Символіко-алегоричні композиції в українському живописі XVII – XIX століть» На ній представлено здебільшого ті полотна, які побутували не у храмах, а в домівках простого люду. Валерія Лесюк побувала на експозиції й розповідає про унікальні твори з цієї експозиції.

У номері є чимало й іншої інформації. Тож збагатіться духовним читанням і передавайте іншим.
20 вересня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо