Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИР ВАМ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Сергія Дубинки
Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час недільної Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці виголосив проповідь про мир.

Перше, що сказав Ісус Христос до апостолів після Свого воскресіння було «Мир вам!», зазначив архієрей. Однак, щоразу чуючи ці слова, ми не завжди розуміємо їхній істинний зміст. Існує декілька тлумачень цього виразу. З однієї сторони слово «мир» означає відсутність війни. Проте збройні конфлікти не завжди розпочинаються з бажання заволодіти чиєюсь територією чи земними благами, а найперше, з того, що відбувається у душі людини, наголосив архіпастир. Коли ми у серці своєму повні ненависті, то спочатку вона виливається в образу до ближнього, згодом – у бійку, а тоді вже й до глобальніших проблем недалеко. Щоб цьому завадити, потрібно очистити свою душу й примиритись один з одним.

З іншої сторони «мир» – це внутрішній спокій, примирення з самим собою, підкреслив владика. Нерідко ми, не зазирнувши якнайглибше собі у душу, намагаємось звинуватити когось у всіх своїх бідах. Не розкаюємось, а шукаємо винних. У Святому Письмі сказано: «Де скарб ваш, там буде й серце ваше» (Мф. 6:21). «Якщо твій скарб у матеріальних цінностях, то він з часом заржавіє, засохне, пропаде, –зауважив високопреосвящений. – А коли ж серце твоє прагне духовного багатства, то скарб твій – це вічність, Царство Боже, рай». Тому не забуваймо, що найголовніше для людини – це чисте серце, що перебуває у щирій зосередженій молитві й розносить мир усім своїм ближнім, зазначив владика Михаїл.
20 вересня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо