Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИСТЕЦЬКА ПОДІЯ ДВАДЦЯТИЛІТТЯ

Великий концерт архієрейського хору «Оранта», присвячений 20-й річниці створення цього колективу. Світлина Ярослава Близнюка
Великим концертом в обласному муздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка відзначено двадцяту річницю створення архієрейського хору «Оранта» (художній керівник і диригент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк).

У 1990 році з ініціативи викладача педучилища Олександра Головерси розпочав діяльність колектив, що мав на меті відродити в нашому краї українську духовну музику на професійній основі. Тому в «Оранті» завжди співають музиканти-професіонали. Спершу хор супроводжував Служби в Хрестовоздвиженській церкві (тоді – кафедральний храм УАПЦ), а з 1992 року, з утворенням Київського Патріархату, співає в кафедральному Свято-Троїцькому соборі. «Оранта» має великий репертуар релігійної та світської музики, не раз бував на гастролях у Європі, володар різноманітних відзнак численних конкурсів і фестивалів, має три компакт-диски. «Оранта» – перший виконавець багатьох творів відомого сучасного композитора Віктора Тиможинського.

Ювілейний концерт (режисер – Світлана Жукова) складався з двох відділів більших і менших шедеврів: перший – духовної музики, другий – світських. Публіка була в захваті.

«Оранту» привітали виступами кілька мистецьких колективів – Волинський державний академічний народний хор, чоловічий вокальний квартет «Акорд» та інші.

Насамкінець архієпископ Луцький і Волинський Михаїл нагородив хористів церковними орденами, медалями, благословенними грамотами. Щирі слова звучали і з уст представників влади, зокрема голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.
31 жовтня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо