Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МОЛИТВОЮ, ЩИРИМ СЛОВОМ

У луцькому кафедральному соборі урочисто відправили Богослужіння з нагоди 20-річчя відродження Волинської духовної семінарії, 20-ліття архієрейського хору «Оранта» та 10-річчя архієрейської висвяти архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Світлина Ярослава Близнюка
Урочиста Божественна Літургія й подячний молебень, які відправили 28 жовтня в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці, стали кульмінацією відзначення 20-річчя відродження Волинської духовної семінарії, 20-ліття архієрейського хору «Оранта» та 10-річчя архієрейської висвяти архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Очолив святкове Богослужіння митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Із ним співслужили владика Михаїл, єпископи Слов’янський, вікарій Донецької єпархії Всеволод, Сумський і Охтирський Мефодій, Харківський і Богодухівський Лаврентій, Чернігівський і Ніжинський Іларіон, Кіровоградський і Голованівський Марк, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, Чернівецький і Кіцманський Марк, канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап, ректор ВДС протоієрей Ігор Швець та інше духовенство. Радість свята розділили також римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як, радник голови облради Володимир Банада.

Вітаючи присутніх митрополит Данило звернувся найперше до вихованців семінарії: «Світ вороже зустрічає слово про Христа. Однак ви повинні бути такими, як заповідав Спаситель, – мудрими, як змії, й тихими, як голуби. Той, хто має силу поширювати християнське вчення, відбувається як священнослужитель». Також архієрей побажав, щоб Господь зберіг цей духовний заклад довіку. «Нехай ніколи школа ця не закриє уста, навчаючи молодих, а молоді нехай завжди будуть зразковими вчителями віри й моралі».

Архієпископ Михаїл щиро подякував за добрі слова й підкреслив: «Третина священнослужителів України – то випускники ВДС. Це можна вважати провидінням Божим над цією духовною школою, яка сьогодні набирає зовсім іншого значення в освіті нашої Церкви. Наші випускники затребувані всюди, бо вони високоосвічені духівники та патріоти».

Від імені випускників ВДС у єпископському сані ювілярів привітав владика Мефодій. Зокрема він зазначив, що «вся Україна дивиться на Волинь. І ми, на Сході, черпаємо сили, дивлячись на вас».
31 жовтня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо