Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗАВЕРШЕНО НАВЧАЛЬНИЙ РІК НЕДІЛЬНОЇ ШКОЛИ

26 червня 2006 р.

Закінчився навчальний рік у Центрі християнського виховання. Фото прот. Віталія СобкаЗакінчився навчальний рік у Центрі християнського виховання дітей і молоді. З цієї нагоди директор Центру священик Андрій Ротченков відправив Божественну Літургію та подячний молебень. Під час Богослужіння молилися вчителі, учні й батьки.

Звертаючсь до присутніх із вітальним словом, отець Андрій підсумував річні здобутки закладу та висловив подяку усім, хто спричинився до його розвитку. Зокрема, директор подякував за сприяння єпископові Михаїлу, ректорові семінарії протоієрею Іванові Нідзеслькому, спонсорам з Української народної партії – заступнику голови облради Борисові Загреві та його помічниці Ірині Дацюк.

Протягом року в Центрі, який має також три філії, працювало 11 викладачів і навчалося близько 200 дітей. Вихованцям сектору Закону Божого (очолює Наталія Ротченкова) проводили цікаві й змістовні заняття, уроки-трапези, уроки в храмі. Цьому сприяло те, що заклад придбав фланелограф - набір біблійних персонажів та фонів для них, зображених на фланелі. Нещодавно провели уроки-вікторини «Колесо вічності», під час яких діти закріпили вивчений матеріал та одержали цікаві призи.

Чимало виступів провів цього року хор Центру (керівник Тетяна Толочко). Протягом навчального року дитячі духовні піснеспіви лунали в кафедральному соборі Святої Трійці, Жидичинському монастирі Святого Миколая, університеті імені Лесі Українки, луцькій «Просвіті», Центрі естетичного виховання «Дивосвіт», педагогічному коледжі та швейній фабриці. Хористи брали участь у низці благодійних концертів. Наполеглива багатомісячна праця увінчалися аудіо- та відеозаписом хору. Покращилася й матеріальна база: придбано синезатор – незмінний помічник на численних репетиціях.

На Свято Миколая та День матері чудові вистави представила театральна студія (режисерка Лариса Зелінова, хореографка Тетяна Боремчук). Тут діти, також, розвивали вміння виразно розмовляти, читати, правильно дихати.

Як і раніше протягом року, у нижньому храмі Свято-Троїцького собору щонеділі відправляється Божественна Літургія спеціально для дітей. Її незмінно очолює отець Андрій, директор Центру. Тут усе – Сповідь, проповідь, тривалість Богослужіння – пристосовано для дитячого сприйняття.

За сприяння єпархіальної паломницької служби вихованці Центру здійснили кілька паломницьких поїздок. Вклонилися святиням у Києві, Почаєві (тричі), Берестечку, Маняві й Більові.

26 червня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо