Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ГОТУЄМОСЬ ДО ЮВІЛЕЮ

Протоієрей Андрій Закидальський. Світлина прот. Віталія Собка
Маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський провів дві лекції у селищі Колки з нагоди 450-ліття Пересопницького Євангелія, що святкуватимемо наступного року. Його слухали учні вищого професійного училища та дев’ятих-десятих класів школи-ліцею (усього близько 270 чоловік).

Священик розказав, ілюструючи розповідь слайд-шоу, що ця пам’ятка, яку ще звуть «українською першокнигою», – одна з найраніших спроб перекласти Святе Письмо на мову, близьку до живої української. Працю над нею було завершено в містечку Пересопниця (тепер Рівненська область) 29 серпня 1561 року. Молодь із цікавістю довідалась також, що на Пересопницькому Євангелії присягають на вірність народові новообрані президенти нашої країни.

Цю пергаментну книгу було створено в одному екземплярі на високому мистецькому рівні в українському орнаментальному стилі. За останні десятиліття її видано двічі невеликими тиражами, нині готується третє видання. Найголовніше, що тим давнім рукописом розпочато епоху, яка триває дотепер, і є принциповим для Київського Патріархату: донесення Божого Слова до народу зрозумілою мовою.
24 грудня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо