Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БЕРЕЖІМО НАШУ ВІРУ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл відправляє молебень в Неділю торжества Православ’я. Світлина інформаційної служби єпархії
Учора, в першу неділю Великого посту (Торжества Православ’я), в кафедральному соборі Святої Трійці архієпископ Луцький і Волинський Михаїл виголосив проповідь про збереження істинної віри.

Віра Христова зазнала чимало випробувань, зазначив архієрей. Це й боротьба за становлення догматів Православної Церкви, гоніння на християн тощо. Ми ж, сучасники, бачимо розквіт нашої Церкви, підкреслив владика. Однак чи робимо все для того, щоб відстоювати своє право на вільне сповідування православної віри? Чи живемо по-православному, дотримуючись закону Божого, не соромлячись цього перед людьми? Соромитися ми повинні лише своїх гріхів, а боятися  не людського поголосу, а гніву Божого, наголосив архіпастир. Потрібно мати лише одне: страх Господній, щоб гідно дати відповідь за своє життя. Тому нам слід дивитися не на когось, а починати з самого себе й уповати лише на волю Божу. Адже Всевишній завжди допомагає тим, хто до Нього звертається й на Нього надіється, зазначив владика.

Після Божественної Літургії владика відправив молебень Торжества Православ’я.
14 березня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо