Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОБЕРІГАЮТЬ ЧИСТОТУ ДЖЕРЕЛ

Освята хреста на місці, де постане скит Ікони Божої Матері «Живоносне джерело»

Нещодавно між селами Жидичин і Липляни (Ківерецький деканат) освячено хрест під побудову нового скиту Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря. Освяту звершив декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко) у співслужінні з насельниками обителі.

Скит – це невеличкий храм із кількома келіями ченців у малолюднішому місці, аніж той, де спасається решта братії. Один скит Жидичинського монастиря – Святого Духа – вже діє, це буде другий, а згодом, якщо Богові вгодно, постануть інші.

Новий скит має з’явитися поруч із цілющим джерелом, яке, як і решту численних ключів у цій місцевості, христобратія має взяти під свою опіку. Монахи піклуватимуться про стан і чистоту водних джерел, як і про живу воду Христового вчення. Новий скит зватиметься на честь чудотворної ікони Божої Матері «Живоносне джерело». На місці його побудови браття вже давно служили акафісти, упорядковували цю околицю. Поки триватиме побудова скиту, він перебуватиме в прямому підпорядкуванні архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, а потому перейде в підлеглість ігумена Жидичинської обителі.

На молебні були також миряни, зокрема голова сільради Олег Данкевич, інші офіційні особи.

29 квітня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо