Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУДЬМО НЕПЕРЕМОЖНІ!

Вихованці центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку вітають Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета під час храмового празника кафедрального собору Святої Трійці. Світлина Леондіа Максимова

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмовий празник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Під час Божественної Літургії з ним співслужили: архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, канцлер протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії та інші священнослужителі. Радість православного торжества розділив й очільник римо-католиків нашого краю – єпископ Маркіян Трофим’як. Відправу транслювала в прямому ефірі Волинська держтелерадіокомпанія з повтором увечері.

Первоієрарх привітав волинян зі святом і виголосив проповідь про День Святого Духа. Зокрема, зазначив, що Ця Іпостась Триєдиного Бога – невидима, недосяжна, але Її дія стає видимою через нашу діяльність. Отримавши благодать Святого Духа, апостоли стали іншими: страх змінився на безстрашність, сила розуму й любові стала набагато міцнішою. Та й у наші часи, за комунізму, були такі, котрі йшли за віру до кінця, не боячись нікого. Благодать Святого Духа діє й нині, веде до однієї мети – до Всевишнього, до вічного життя.

Однак трапляється, що людина свідомо відкидає благодать Духа. Це стається тоді, коли вона грішить. Тому ми повинні не просто вірити, а й жити за цією вірою, виконуючи заповіді Христові, підкреслив Святійший владика. І сьогодні є непохитні у вірі. Ось саме за їхніми молитвами ще існує цей світ.

Хоча наука й досягла значних висот, однак природні стихії людині все ж не підвладні. Землетруси, повені, виверження вулканів – усі ці катаклізми нагадують нам, що ми не повинні забувати про Бога, бо Він не тільки існує, а й керує цим світом і кожною людиною. Тому ми не тільки повинні пам’ятати про Нього, а й виконувати волю Божу: служити Церкві, Творцеві й ближньому своєму. Якщо йтимемо цим шляхом, то будемо непереможні.

Після традиційного хресного ходу навколо собору, архієпископ Михаїл подякував Його Святості за візит, а вихованці Центру християнського виховання дітей і молоді (директор священик Андрій Ротченков) привітали Патріарха теплосердечними віршованими рядками та співом многоліття.

13 червня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо