Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДУХОВНЕ ПІДНЕСЕННЯ СЕЛА БЕРЕГОВЕ

18 серпня 2006 р.

Єпископ Михаїл, рожищенське духовенство та парафіяни с. Берегове біля тимчасового храму Апостолів Петра й ПавлаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив наріжний камінь майбутнього храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегове Рожищениського деканату. З ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель священик Андрій Голуб, місцеве духовенство.

Під час Богослужіння владика звернувся до присутніх із проповіддю, в якій, зокрема, висловив задоволення тим, що громада, яка створена лише торік, достойно облаштувавши в приміщенні колишньої крамниці тимчасовий храм, активно взялася за будівництво нового.

Духовний голод в Береговому зрозумілий, адже тут не тільки ніколи не було храму Божого, але й ніколи не побував жоден архієрей. Дещо раніше, 12 липня, парафія урочисто відсвяткувала й своє перше храмове свято.

На сьогодні в Рожищенському деканаті працюють чотири священики, які опікуються п'ятьма громадами. І хоча священнослужителів - працівників у рожищенському Божому винограднику - недостатньо, вони прагнуть бути добрими пастирями, підтримують один одного та підбадьорюють до розбудови української Церкви своїх духовних дітей.

18 серпня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо