Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

І ХРЕСТ, І ДЗВІН, І ВІРА

Освячено дзвони храму Преображення Господнього в Локачах. Світлина інформаційної служби єпархії
Минулої суботи архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у Локачах, де освятив надкупольні хрести і дзвони храму Преображення Господнього. З ним співслужили декан протоієрей Ігор Дружинець (настоятель парафії) та інше духовенство.

В архіпастирському слові владика, зокрема, сказав: «Віра, як відомо, без діл мертва. Свідченням вашої віри є й ці діла: Божий дім, що постає на очах, і хрест, яким він увінчується, і дзвони, що кликатимуть вас на службу. Господь-серцевидець бачить усе й усіх, і ці ваші побожні справи теж. Нехай щоразу, коли дзвони лунатимуть, під цього хреста сходитиметься стільки ж людей, як сьогодні».

Високопреосвященний віддав належне всій громаді, яка спільно трудиться задля спорудження свого храму. Але не проминув нагоди, щоб окремо відзначити найбільших жертводавців. Благословенну грамоту він вручив колишній локачівці Марії Котляр, а її зятеві народному депутату України Іванові Деньковичу – орден Миколи Чудотворця.

Як зазначив настоятель, центральний купол на храмі було виготовлено коштом сім’ї Миколи й Наталії Свистунів, купол на дзвіниці постав завдяки пожертві сім’ї Святослава й Віри Новосадів. Дзвони для рідної церкви купили: 80-кілограмовий – Валерій і Олена Бойки, 40-кілограмовий – Євген і Людмила Москалюки, 20-кілограмовий – Петро і Галина Вронські, 10-кілограмовий – родина Володимира Костюка. Усім цим парафіянам щира дяка.

Багато допомагає у будівництві голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його фонд «Рідна Волинь». Борис Петрович, до речі, цього святкового дня пожертвував ще й цінну ікону. Подбав про рідний храм і виходець із Локач директор департаменту фінансового забезпечення МНС України Борис Загрева: безплатно надав кран і вишку. Сприяв у цьому й Володимир Грушовінчук, начальник обласного управління цього міністерства.

Радість молитви разом з усією громадою розділили того дня селищний голова Богдан Іус та перший заступник голови райдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Скоп’юк. А ще прийшли браття й сестри із парафії УПЦ Московського Патріархату. Вірні МП, до слова, допомагають фінансово у спорудженні цієї святині Київського Патріархату. Адже хрест сяє для всіх і віра у нас одна.
19 липня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо