Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НОВА ОКРАСА СОБОРУ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл новий семисвічник кафедрального собору Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

У луцькому кафедральному соборі Святої Трійці – новий семисвічник. Освятив його архієпископ Луцький і Волинський Михаїл 25 грудня після Божественної Літургії.

Семисвічник – особливий світильник із семи гілок на одній підставці з лампадою на кінці кожної гілки. Розшовують його у вівтарі за престолом навпроти так званого горнього місця відповідно до Одкровення Йоана Богослова, який перед престолом Вседержителя бачив «сім світильників вогняних, які є сім духів Божих» (Одкр. 4:5). Семисвічник символізує світло дарів Святого Духа, що спадає на віруючих у семи таїнствах Церкви. А владика під час проповіді додав, що він символізує також сім днів, описаних у першому розділі біблійної Книги Буття.

Нині ми маємо унікальну можливість бачити велич цього свічника, бо згодом далеко не всі миряни зможуть його побачити, підкреслив архієрей. Ця зовнішня краса потрібна нам для молитовного натхнення, бо все, що ми робимо – робимо для Бога.

Семисвічник придбано за кошти кількох жертводавців. Після освячення благодійники вперше запалили його лампади.

26 грудня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо