Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РІЗДВЯНІ СЛУЖІННЯ
(оновлено)

7 січня, на Різдво Господа нашого Ісуса Христа, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл опівночі очолив Божественну Літургію в Замковому чоловічому монастирі Архангелів, а зранку – урочисту відправу в кафедральному соборі Святої Трійці, яку обласне державне телебачення транслювало в прямому ефірі з повтором увечері. Із владикою співслужили декан протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, зокрема, з Бразилії, Німеччини, Парагваю. Разом із усіма радість торжества розділили місцевий римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як, голова облради Володимир Войтович, голова міськради Микола Романюк.

Вітаючи присутніх зі святом, архієрей побажав Божого благословення на щасливе майбутнє та закликав усіх не забувати дякувати Богові за радість та смуток, молитися, трудитися, радіти здобуткам один одного. Адже усі ці благодіяння возвеличують людину й надихають на боговгодні справи.

Цього ж дня владика Михаїл спільно з деканом монастирів єпархії ігуменом Константином (Марченком) та братією Миколаївського монастиря, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, привітали Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з Різдвом, виконуючи колядки українською, російською та іспанською мовами.

8 січня наш архієпископ очолив Літургію в соборі Різдва Христового у Володимирі з нагоди престольного празника. Із ним співслужили настоятель протоієрей Микола Удуд, духовенство міського та районного деканатів. У святкуванні взяли участь намісниця монастиря Різдва Христового у Володимирі ігуменя Марія (Ігнатенко), голова райдержадміністрації Володимир Скуба, голова районної ради Степан Слащук, міський голова Петро Саганюк.

За Відправою владика виголосив проповідь про значення Різдва для людства. На завершення о. Микола подарував архієрею ікони апостола Андрія Первозваного і «Тайна вечеря». Священнослужителі собору за збереження й поширення духовності отримали грамоти міської та районної рад.

Колядками привітав парафіян і гостей хор місцевої зразкової студії співу «Ладомир».

9 січня, у день спомину первомученика й архідиякона Стефана, високопреосвященний Михаїл очолив Літургію в соборі Святого Духа у Нововолинську. Із ним співслужили декан, настоятель парафії протоієрей Стефан Фульмес та інше духовенство.

За Богослужінням владика промовив казання про сенс життя. Зокрема, наголосив, що народження Спасителя допомогло людству зрозуміти: щоб наслідувати Царство Небесне, треба жити благочестиво, перебуваючи у молитві й посту. Це велика праця над собою, адже сутність християнина проявляється в любові, у служінні один одному. Бо Ісус Христос сказав: «Усе, що робите для найменшого з вас, для Мене робите».

На завершення архіпастир нагородив орденом Великомучениці Варвари за заслуги у розбудові церкви добродійницю храму Наталію Бадзюн.

18 січня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо