Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ФЕНОМЕН СВЯТОЇ ВОДИ

Протоієрей Богдан Гринів. Світлина інформаційної служби єпархії

Протоієрей Богдан Гринів, клірик луцької парафії Святителя Феодосія Чернігівського, взяв участь у передачі «Тема дня» Волинської держтелерадіокомпанії про освячену воду (автор програми Олег Криштоф). Мова велася про цілющі властивості освяченої води з точки зору Церкви та науки. Провідною думкою передачі була віра в Бога, адже без віри, як зазначив о. Богдан, освячена вода не матиме повної сили. Коли людина з вірою окроплює себе чи п’є святу воду, лише тоді вона зможе зцілитися, а такі чуда трапляються. Не заперечує цього й наука. Як сказав доцент кафедри аналітичної хімії та екотехнологій Волинського національного університету ім. Лесі Українки Віктор Соколов, вода – одне із явищ, яке найкраще вивчене, а з іншого боку – найбільш загадкове.

Чи освячена вода – це тільки символ? Чи можна нею втамовувати спрагу? Як правильно її зберігати? Чи може самонавіювання спричинити чудодійну властивість води? – Такі запитання лунали під час ефіру. У відповідь священик розповів, що освячена вода – не символ, а засіб для очищення душі й тіла; якщо людина хоче пити, а поблизу немає води, то можна втамувати спрагу освяченою водою. Зберігати потрібно у скляній тарі, зробивши напис «Свята вода», а виливати її можна лише у річку або в землю. Однак ця вода має властивість роками не псуватися. Щодо самонавіювання, то о. Богдан вкотре наголосив: без віри ніякої чудодійності не буде. З цим погоджуються і вчені, зокрема, кандидат психологічних наук, професор кафедри загальної та соціальної психології ВНУ Олексій Колісник. Віра – це велика сила, яка здатна робити дива, підтвердив він.

30 січня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо