Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У Києві

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час Богослужіння у Володимирському патріаршому соборі на честь священномученика Макарія Київського. Світлина з сайта Cerkva.info

13–14 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл перебував у столиці, де взяв участь у відправах на честь священномученика Макарія, митрополита Київського, мощі якого спочивають у Свято-Володимирському кафедральному соборі. Богослужіння очолив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

15 травня владика Михаїл взяв участь у Всеукраїнській науковій богословсько-історичній конференції, присвяченій 1150-літтю утворення Київської Митрополії та хрещення Русі за часів князя Аскольда (Оскольда). Захід проходив у Київській православній богословській академії під проводом Святійшого Патріарха. Як зазначено на сайті Cerkva.info, на пленарному засіданні виступили ієрархи та науковці. Було зачитано ряд доповідей: «Стародавні літописи та хроніки про християнізацію Русі», «Аскольдове хрещення Русі», «Вплив прийняття християнства київським князем Оскольдом: історична ретроспектива та сучасність», «Товариства пам’яті князя Оскольда» та ін. Матеріали конференції ввійшли до чергового тому «Трудів Київської духовної академії». У ході засідання презентовано книгу «В Українській Церкві велика була духовна сила» (автори Арсен Зінченко та Ірина Преловська).

22 травня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо