Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

В обителі – видавництво

Книги просвітницько-видавничого центру Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького, що при чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Указом митрополита Луцького і Волинського Михаїла при чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату створено просвітницько-видавничий центр Преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького. Мета – друк книг, проведення конференцій тощо. До складу центру ввійшли: намісник ігумен Константин (Марченко), кандидат богословських наук священик Володимир Вакін, ієромонахи Димитрій (Франків), Никодим (Мартинов).

Уже вийшло кілька видань. «Акафіст до Пресвятої Богородиці перед образом Її „Всецариця“» тотожний тому, що 2010 року побачив світ у єпархіальному видавництві «Ключі», але містить ще й іншу послідовність відправи, необхідну для священнослужителів і хору. «Преподобний Агапіт Печерський. Житіє. Канон. Акафіст» і «Акафіст до Пресвятої Богородиці перед образом Її „Економісса, ігуменя гори Афонської“» – цікаві спроби перекладацької майстерності о. Никодима.

Намісник монастиря пояснив інформаційній службі єпархії, що переважно центр видаватиме літературу чернечого спрямування, але вона становитиме інтерес і для так званого білого духовенства, а також для мирян. Проте, книги жидичинського просвітницько-видавничого центру зараз виходять невеликими тиражами, а тому придбати їх можна хіба що в обителях єпархії.

08 червня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо