Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Прочитайте і порівняйте

Поетична збірка Валентини Якушевої «Намальоване щастя»
Немає в сучасній українській поезії більшого авторитета за Л. Костенко, тож чимало літераторів, котрі не бавляться в літературу, а пишуть душею, творять під чаром Ліни Василівни. Однак волинська поетеса Валентина Якушева – не просто одна з кращих її послідовниць, вона по-справжньому самобутня письменниця. Збірка «Намальоване щастя», що тільки-но вийшла у видавничому відділі «Ключі» нашої єпархії, блискуче засвідчує це. Прекрасна мова, досконала поетична техніка, добірні теми – усе говорить про те, що перед нами висока творчість. Висока й водночас загальнодоступна.

І в поемах на історичну тематику («Нестор Літописець», «Сказання про Байду», «Великдень Марусі Богуславки»), і в інтимних та пейзажних рядках читач відчує, що Валентина Михайлівна людина глибоко віруюча. Тому і творчість свою кладе на вівтар Богові, а не намагається привернути до себе увагу епатажними витівками. Прочитайте цю збірку Справжньої Поезії та порівняйте з «поезією» модних нині постмодерністів.

Центральний твір «Намальованого щастя» – однойменна поема про Катерину Білокур, художницю-самородка, яка стала славою українського мистецтва. В. Якушева тонко проникла в її світосприйняття, щире та побожне. Збірку й оформлено у стилі Білокур (дизайн Арсена Гребенюка).

Гадаємо, поетеса ще не раз порадує поціновувачів прекрасного. Можливо, не тільки як авторка світських творів, а й церковних. Бо вона пише про свою мрію:

Забути асфальтну дорогу
Й шумливу на ній суєту,
І скласти акафіста Богу
І Божому Сину Христу.

Бажаєте придбати чи взяти почитати це видання? Цікавитесь іншою духовною літературою? Звертайтесь до єпархіальної книгарні «Ключі» (Луцьк, просп. Волі, 2 – біля обласної юнацької бібліотеки, тел. (050) 339-73-66, (067) 570-57-97), запитуйте у храмах і монастирях нашої єпархії.
21 серпня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо