Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Цікаво й важливо

Під проводом митрополита Луцького і Волинського Михаїла відбулися чергові збори деканів єпархії. У них також взяв участь канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

Першим на порядку денному було питання про єпархіальний свічний завод. Він діятиме в колишніх підземних келіях на території кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Невдовзі завершаться пускові роботи, тож наша й інші єпархії постачатимуться різними видами свічок саме звідси. Незабаром налагодять і централізоване надходження високоякісного вина для причастя.

У кінці січня – на початку лютого наступного року буде проведено щорічні звітні збори деканатів. Як і щороку, кожен священик звітуватиме про своє служіння та відповідатиме на питання екзаменаційного білета (галузь богослов’я для цього іспиту буде визначено днями).

Особливо важливою проблемою, яку обговорили на зборах, було завдання функціонування недільних шкіл при всіх парафіях. Щоб цього домогтися і щоб вони діяли на достатньо високому рівні, вирішено до кінця 2012 року провести показові заняття для вчителів цих шкіл усіх благочинь (на кількох кущових нарадах). А розпочнеться така робота з Луцького районного деканату: у Волинській православній богословській академі, при якій діє Центр християнського виховання дітей та молоді (директор священик Андрій Ротченков), буде представлено розроблену ним навчальну програму, проведено відповідні заходи. Особливо наголошувалося, що до викладання у недільних школах треба залучати побожних учителів місцевих загальноосвітніх закладів, які професійно володіють методикою.

На зборах ішлося також про передплату церковних газет на 2012 рік, завершення упорядкування парафіяльної документації тощо.
27 листопада 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо