Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Так, ще один храм!

25 листопада 2012 р. Каплиця Апостола Филипа в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії
У Луцьку освячено каплицю на честь апостола Филипа (район вул. Чернишевського, за ЗОШ № 13).

Днями митрополит Луцький і Волинський Михаїл у новій святині очолив чин освяти та урочисту Божественну Літургію. З ним співслужили єпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, канцлер нашої єпархії протоієрей Микола Цап (луцький міський декан), ректор Волинської православної богословської академії (ВПБА) протоієрей Ігор Швець, декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко), настоятель парафії священик Володимир Вакін (проректор з науково-дослідницької роботи ВПБА, кандидат богословських наук), духовенство місцеве, з Тернопілля й Полтавщини.

Владика Михаїл у слові до парафіян відповів на запитання, яке не раз йому задають із нагоди освячення чергового храму: «Скільки ще потрібно церков? Чи не досить уже?» – «Церков потрібно стільки, скільки бажають віруючі душі», – відповів архієрей. А те, що в чистому полі навколишні жителі побажали звести Божий дім, хоч є й інші в околиці, свідчить про їхнє прагнення до вічного, нетлінного, і це бачить Усевишній, знавець людських сердець.

Каплицю зведено за почином сільського голови Маяків (Княгинінка) Ігоря Ярмольського: елітний мікрорайон Черничі почасти розміщується на землях цієї сільради. Стараннями небайдужих за два роки поставлено тимчасовий храм. Жертводавцеві Олександру Пилиповичу, депутатові Луцької міськради, підприємцю владика вручив патріаршу благословенну грамоту, інші добродійники одержали грамоти митрополичі. До речі, серед тих, хто сприяє громаді – не тільки православні, і це вже далеко не перший випадок на Волині за останні роки.

Настоятель о. Володимир закликає всіх небайдужих докласти зусилля, аби невдовзі засяяв куполами й цегляний храм, а освячений сьогодні дерев’яний правив за приміщення недільної школи (де вже, до речі, навчається близько двадцяти дітей).
30 листопада 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо