Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РОЖИЩЕ ВШАНОВУЄ ПОВСТАНЦІВ

7 листопада 2006 р.

Під час панахиди по вояках УПА в Рожищі. Фото представлено районною газетою «Наш край»Рожищенський декан протоієрей Василь Шняк і місцеве духовенство освятили Хрест на могилі вояків ОУН-УПА, що в Рожищі, і відправили по них панахиду.

Після поминального Богослужіння в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, учасники заходу, серед яких керівники районної та міської влади, представники ветеранських і політичних організацій, громадськості, прибули хресним ходом до місцевого цвинтаря, де за новим проектом облаштовано могилу українських героїв. Полеглі, як пише рожищенський громадсько-політичний тижневик «Наш край», «боронили Україну від ненависного ворога, а потім після арешту й тортур у застінках НКВС були вкинуті в криницю по вулиці Наталії Ужвій».

Звертаючись до учасників із проповіддю, отець Василь зазначив, що завдяки подвигу повстанців українці нині мають можливість молитися в українських церквах рідною мовою.

07 листопада 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо