Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Цікава експозиція

9 квітня 2013 р. Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап (перший справа), викладачі і студенти Волинської православної богословської академії – на відкритті виставки «Народна ікона XVII–XIX ст.» в Музеї волинської ікони. Світлина інформаційної служби єпархії

Сьогодні канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, викладачі і студенти Волинської православної богословської академії взяли участь у відкритті виставки «Народна ікона XVII–XIX ст.» в Музеї волинської ікони.

Цей рік особливий у житті українського народу, адже ми відзначаємо 1025-річчя хрещення Київської Русі, підкреслив о. Микола, звертаючись до присутніх. Відтоді наш народ витворив дуже багаті духовні скарби, до яких відносимо і святі образи. Інколи дивлячись на священний лик, можна чимало довідатися, віднайти для себе те, що було прожито предками. Недаремно ж ікону називають «вікном у духовний світ». Канцлер побажав, щоб кожен зачерпнув часточку Божої благодаті, аби бути продовжувачем славних попередників і надалі творити історію Церкви на наших землях.

Виставка представляє волинську храмову та українську хатню ікону з улюбленими сюжетами й зображеннями Богородиці, Христа Вседержителя, святих Миколая, Юрія Змієборця, Варвари і Параскеви. Вона яскраво демонструє самобутність, різноманіття, естетичні достоїнства народного іконопису. На ній представлено 52 експонати з фондів Музею, зокрема 17 образів волинської школи XVII–XVIII ст., традиційно виконаних темперними фарбами на дерев’яній основі.

09 квітня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо