Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Тільки з Богом!

24 червня 2013 р. Завершення Богослужіння з нагоди храмового свята луцького кафедрального собору Святої Трійці. Світлина Ігоря Сацика

Учора на завершення урочистої відправи і хресного ходу митрополит Луцький і Волинський Михаїл на паперті Свято-Троїцького кафедрального храму, дякуючи Патріархові Філарету за приїзд, сказав, зокрема, таке: У Писанні читаємо, що Бог не у вогні, не в землетрусі й не в буревії, а в тихому подиху вітру. Сьогодні тут присутня благодать Божа у тиші й спокої. Люди прийшли почути свого Патріарха, помолитися за нього і з ним, помолитися за Церкву, за Батьківщину.

Предстоятель у відповідь промовив: Те, що Київський Патріархат сильний, свідчить – в Україні буде єдина Помісна Церква, незалежна від Москви і Царгорода. Нам, християнській Русі-Україні, навіть не 1025 років, хоча нині відзначаємо таку дату її хрещення. Нам 2000 літ, починаючи з проповіді апостола Андрія Первозваного на землях нинішньої України. Від Києва пішло світло віри і на Північ, і на Схід, хоч наші сусіди хочуть привласнити собі цю спадщину. І на Заході тепер думають, приймати чи не приймати нас у Європу. Але ми вже понад 1000 років – Європа! Київська держава за Володимира Великого і Ярослава Мудрого була наймогутніша на континенті, з нею бажала породичатися вся Європа. Ми й нині немала держава, і можемо бути по-справжньому великою, але для цього треба мати на собі благословення Боже. А воно буде, якщо довірятимемо Творцеві, виконуватимем Його Заповіді. Коли будемо лише зі Всевишнім, тоді буде успіх і в сімейному житті, і в громадському, і в державному.

25 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо