Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОСВЯЧЕНО ЦЕРКВУ В ХОПНЕВІ

5 лютого 2007 р.

Храм Апостолів Петра й Павла в селі Хопнів Ківерцівського деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Апостолів Петра й Павла в селі Хопнів Ківерцівського деканату. З нагоди свята відправили Божественну Літургію. З владикою співслужили декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель священик Василь Бережний та місцеве духовенство. Разом із вірянами учасниками Богослужіння були й представники районної та сільської влади.

Єпископ Михаїл благословляє Божий люд під час Богослужіння з нагоди освячення новозбудованого храму Апостолів Петра й Павла в селі Хопнів Ківерцівського деканату. Фото Віталія Сарапіна«Ще чимало з тут присутніх, – сказав архієрей на проповіді, – пам’ятають часи, коли пройти повз храм і не перехреститись було неможливо, бо так були всі виховані, такою була традиція. Пам’ятаємо й інші часи, коли доводилося таємно здійснювати навіть Хрещення, не кажучи про інші необхідні для християнина таїнства. Але душа кожної людини – природна християнка, тож кожен – і той, хто мав партквитка, і той, хто не мав, – певною мірою вірив у Бога». Також преосвященний зазначив, що нова церква – це не просто данина новим часам і не лише архітектурна окраса села, «це осереддя села, і доки в селі є церква, доти житиме село». Є де навчатися Слова Божого, є куди приходити і з радістю, і зі смутком. Справжнього ж православного християнина світ впізнає по тому, що він «Якого Бога сповідує – за заповідями Його і живе», своїм щоденним життям свідчить про Христа і Його вчення. Тож новій громаді єпископ побажав насамперед згуртування в молитві, міцності у вірі, аби щойно освячений храм став для кожного парафіянина духовною домівкою.

Насамкінець владика Михаїл нагородив фундатора хопнівської церкви Петра Мороза орденом Рівноапостольного Володимира Великого.

05 лютого 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо